Praktijk J.L.Bender. Logo Logo

Vergoeding

Illustratie Gustav Klimt

Vergoeding

Op 1 februari, 2021 sluit ik mijn praktijk. Ik neem vanaf heden geen nieuwe cliënten aan.
Oud cliënten die contact met mij willen opnemen, kunnen mij een email schrijven. (jlbpraktijk@xs4all.nl)

Vergoeding

Psychologische hulpverlening bij de meeste seksuele problemen,  relatieproblemen en aanpassingsproblemen wordt sinds 1 januari 2014 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. 


Indien u echter aanvullend verzekerd bent, zou het kunnen dat uw zorgverzekering deze seksuologische consulten gedeeltelijk vergoedt. Ik heb geen contracten afgesloten met verzekeraars, het betreft dus niet-gecontracteerde psychologische en seksuologische hulp. Voor de precieze en actuele polisvoorwaarden m.b.t. mogelijke vergoeding van de consulten wordt u met klem geadviseerd om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. 

Zelf betalen
Het is eveneens mogelijk om er voor te kiezen de behandeling zelf te betalen. 
Kosten per individueel consult, 60 minuten: € 100,-

Kosten per relatie consult, 90 minuten: € 150,-OZP
Behandeling van klachten of stoornissen die niet in de basisverzekering vallen, zoals een aanpassingsstoornis, worden Onverzekerde Zorg Producten genoemd en niet vergoed door de verzekeraar. In dat geval betaalt u de behandeling zelf.
Kosten per individueel consult, 60 minuten: € 100,-

Kosten per relatie consult, 90 minuten: € 150,-


Partnerrelatietherapie wordt in het geheel niet meer vergoed door de borgverzekeraar vanuit de basisverzekering en daarom zelf betaald. Ook hier is het soms mogelijk via aanvullende verzekering een deel van de kosten vergoed te krijgen. 
Kosten relatiegesprekken, 90 minuten: € 150,-


Een relatienota wordt indien gewenst, gesplitst in twee nota's van het halve bedrag.

Voor psychologische hulp vanuit de Basis GGZ:

Seks therapie, relatie therapie en begeleiding rond zgn. aanpassingsproblemen (bijv. problemen als gevolg van een scheiding of ziekte) worden niet vanuit de Basis GGZ betaald. Helaas betekent dat uw geen aanspraak kan maken van vergoeding vanuit de basisverzekering voor de hulpverlening die ik aanbied. 

Een aantal ziektekostenverzekeraars bieden in hun aanvullende pakketten ook vergoeding voor psychologische hulp die niet valt in het basispakket en waar ook geen verwijzing voor nodig is. Check dit in uw polisvoorwaarden en/of vraag dit na bij uw verzekeraar. Voor zorg uit de Basis GGZ geldt wel het eigen risico ( € 385,-).  


PRIJSLIJST GZ-PSYCHOLOGENPRAKTIJK 

Ingangsdatum: 01-01-2019

PRIJZEN

Psychologische hulp kort               €    507,62

Psychologische hulp middel           €   864,92

Psychologische hulp intensief        €  1356,25

Psychologische hulp chronisch      €  1251,70

Consult (gesprek van 45 min. + 15 min. administratie)     €   95,-

Beoordeling klacht zonder behandeling     €   207,19 (transitietarief)

Deze prijzen zijn van toepassing op consumenten waarvan de ziektekostenverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de betreffende zorgaanbieder. Indien wel een contract is afgesloten met uw ziektekostenverzekeraar dan kunnen andere prijzen gelden.

Deze prijslijst voldoet aan de voorwaarden van de Regeling Generalistische Basis GGZ van de Nederlandse Zorgautoriteit, NR/CU-350.

Privacy Policy