Praktijk J.L.Bender. Logo Logo

Seksuologie

Illustratie Gustav Klimt

Seksuologische relatietherapie

Op 1 februari, 2021 sluit ik mijn praktijk. Ik neem vanaf heden geen nieuwe cliƫnten aan.
Oud cliƫnten die contact met mij willen opnemen, kunnen mij een email schrijven. (jlbpraktijk@xs4all.nl)

Iedere liefdesrelatie kent periodes met problemen en misverstanden. Intimiteit en seksualiteit zijn bij uitstek gebieden waar problemen en misverstanden kunnen ontstaan.   Is dit in jullie relatie het geval en maak je hierover zorgen of ben je ontevreden over je relatie,  begin dan eerst met je partner er open over te praten!  Vaak is dit de moeilijkste en belangrijkste eerste stap. Veel mensen vermijden conflicten en gaan voor elkaar invullen.  Heel gewoon gedrag, dat echter bijna altijd leidt tot verergering van spanningen en problemen. En het lost niks op! 

Een therapeut inschakelen om met jullie te kijken naar hoe jullie problemen in elkaar steken, is vaak het halve werk. Vaak lukt het om met een beperkt aantal gesprekken,  weer op de rails te komen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!


Soms zijn de problemen of spanningen ernstiger. Samen praten  is moeilijk.  Ruzies lopen op. Soms is het patroon zo vast, dat mensen geen uitweg weten. Elkaar het leven zuur maken. Scheiden.  Vreemdgaan. Soms gaan mensen dan als laatste redmiddel naar een seksuoloog of relatietherapeut. Het lukt dikwijls mensen te helpen om hun liefdesrelatie te hervinden. Soms is de vraag  juist om hen te helpen uit elkaar te gaan.

Hoe je als stel intimiteit en seksualiteit in je relatie beleeft en hoe tevreden je ermee bent, hangt van allerlei factoren af. In de gesprekken komen onder meer de volgende thema's aan de orde.

Privacy Policy